اين منطقه که از تنوع زيستي بالايي برخوردار است و موجودات بسيار نادري در آن زندگي ميکنند، در سال 1978 به فهرست ميراث جهاني يونسکو پيوست، اما در طول اين سالها به دليل افزايش مهاجرت و رشد گردشگري متحمل آسيبهاي بسياري شد.
\"رافائل کوريا\"رئيس جمهور اکوادور در ماه آوريل با اعلام وضعيت تهديد کننده اين جزاير، خواستار محدوديت حضور گردشگران و کنترل بيشتر جزاير شد و به دنبال درخواست کمک وي از سازمان جهاني يونسکو، کميته ميراث جهاني در نشست ديروز خود با اشاره به اينکه شمار روزهايي که گردشگران با کشتيهاي تفريحي در اين مناطق اقامت ميکنند در طول 15 سال گذشته 150 درصد بيشتر شده و اين افزايش گردشگران و مهاجرها منطقه را تهديد ميکند، جزاير گالاپاگوس را در فهرست مناطق ميراث جهاني در خطر خود قرار داد.
به دنبال اين تصميم، کميته ميراث جهاني پارک ملي نيوکولو- کوباي سنگال که در خطر طرحهاي ساخت و ساز سد در چند کيلومتري آن و شکار غيرقانوني است را نيز در اين فهرست وارد کرد.
به گفته کارشناسان اين کميته، پارک ملي سنگال از تنوع زيستي بالايي برخوردار است و پوشش غني گياهي و جانوري آن گونههاي نادري از پلنگ، يوز پلنگ، شير، شامپانزه، گلههاي بزرگ فيل، گوزن، خزندگان و انواع پرندگان و دوزيستان را شامل ميشود.
بنابراين گزارش، اگر چه وارد شدن اين مناطق به فهرست آثار در خطر حمايت و حفاظت از آنها را بيشتر ميکند؛ يونسکو هيچ کمک مالي مستقيمي براي بهبود وضعيت مناطق ارائه نميدهد.
اين کميته هم اکنون 29 منطقه از 830 منطقه ميراث جهاني يونسکو را در فهرست ميراث در خطر خود قرار داده است و سعي دارد در اين نشست 10 روزه حدود 45 اثر معرفي شده از جمله خانه اپراي سيدني را نيز براي افزودن به فهرست ميراث جهاني بررسي کند.
همچنين روز دوشنبه از سوي کميته ياد شده مناطقي از جمله اورگليدز فلوريدا، منطقه حفاظت شده زيست محيطي ديوپلتنو در هوندوراس، کاخهاي سلطنتي آبومي در بنين و دره کاتماندو نپال نيز از فهرست آثار در خطر يونسکو حذف شد.
S/H/108
انتهای پیام/